نخستین دوره مقدماتی تربیت و تعالی راویان پیشرفت صنعت نفت برگزار شد

نخستین دوره مقدماتی تربیت و تعالی راویان پیشرفت صنعت نفت برگزار شد

به گزارش روابط عمومی پارک به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، نخستین دوره مقدماتی تربیت و تعالی راویان پیشرفت صنعت نفت، روز (سه‌شنبه، دوم آبان‌ماه) با حضور رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش، علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، مرتضی شاهمیرزایی، فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نفت، مهدی علی‌مددی، معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی و جمعی از مدیران و خانواده شهدا در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی شرکت ملی نفت ایران (باشگاه کوشک) برگزار شد.

* وزارت نفت مسئولیت حمایت از اقتصاد کشور را دارد

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در این مراسم با بیان اینکه اقتصاد و معیشت موضوع ۲۴ ساعته مردم و کشور در این حوزه با مشکل روبه‌روست، گفت: وزارت نفت باید با همه توان پای‌ کار اقتصاد کشور بیاید، تا مشکلات اقتصادی کشور حل شود.

علی فدوی گفت: امروز ما در جنگ اقتصادی و نرم هستیم  و یکی از عاملان آن آمریکاست، وزیر خزانه داری این کشور می گوید ۴۴ سال است که با ایران در جنگیم اما یک پیروزی به‌دست نیاورده‌ایم.

وی افزود: هرکس در هر جایی باید تکلیف خود را بشناسد و آن را به خوبی انجام دهد، و اگر به تکلیف خود عمل نمی‌کردیم شاهد چنین پیشرفتی پس از انقلاب نبودیم، ما در بحث توانمندی‌های اقتصادی، رسانه‌ای، نظامی، سیاسی و… و. هنوز راه داریم تا به رتبه یک دنیا برسیم.

جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اینکه در هشت سال دفاع مقدس ۸۷ کشور به‌طور رسمی اعلام کردند که با ایران جنگیدند و شکست خوردند، اظهار کرد: واقعیت انقلاب اسلامی برای دشمن مهم نیست و تصویری از انقلاب اسلامی می‌سازد که منافع خودش در آن باشد و این تصویرسازی یک توانمندی و یک هنر است.

فدوی تصریح کرد: ما پای هر کاری پس از انقلاب رفتیم با اطمینان صدر درصدر به موفقیت رسیدیم، امروز کشور در موضوع اقتصاد مشکل دارد، چون پای کار اقتصاد بر مبنای آنچه که خدا گفته است نرفته‌ایم؛ اقتصاد و معیشت موضوع ۲۴ ساعت مردم است و مهم‌ترین موضوع در کشور به شمار می‌آید و وزارت نفت باید حامی اقتصاد کشور باشد.

وی با بیان اینکه به گفته امام خمینی (ره) باید خام فروشی را در همه مسائل کنار گذاریم، گفت: خام فروشی هنوز در کشور وجود دارد و با توجه به اختلاف قیمت بین مواد اولیه و با ارزش باید جلو این کار گرفته شود.

* اقتصاد قوی در گرو داشتن آموزش و پرورش پویاست

وزیر آموزش و پرورش در این آیین گفت: اگر خواهان اقتصادی قوی در کشور هستیم باید آموزش و پرورش قوی و پویا داشته باشیم.

رضامراد صحرایی با بیان اینکه جنگ‌ این روزها بر خلاف جنگ غزه دیگر وحشیانه نخواهد بود، اظهار کرد: جنگ امروز، جنگ مغزهاست؛ امروز با نوعی جنگ ترکیبی مواجه هستیم که دشمنان از طریق آن گوش و چشم فرزندان ما را تسخیر می‌کنند تا آن طور که خودشان می‌خواهند تفکر کنند.

وی با تأکید بر اینکه دشمنان نمی‌گذارند فرزندان ما تفکری در حوزه تاریخی داشته باشند، افزود: جنگ نرم امروز به‌نهایت دشوارتر از جنگ سخت است.

وزیر آموزش و پرورش، اقتصاد قوی را در گرو داشتن آموزش و پرورش قوی و پویا دانست و تصریح کرد: اگر می‌خواهیم قدرتمند شویم محور قدرتمند شدن از کلاس درس و مدرسه می‌گذرد.

صحرایی گفت: معتقدم اگر آموزش و پرورش درست شود همه چیز در کشور سامان خواهد یافت، بنابراین باید انرژی، توان و تخصص خود را در آموزش و پرورش خرج کنیم تا شاهد شکوفایی ایران اسلامی باشیم.

* استمرار تولید در شرایط سخت آب و هوایی با ایثار کارکنان صنعت نفت

معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در بخش دیگری از این آیین با بیان اینکه کارکنان صنعت نفت ایران به‌دلیل حضور در شرایط سخت آب و هوایی و حفظ استمرار تولید و صادرات نفت و گاز به‌نوعی در حال ایثار هستند، اظهار کرد: این کارکنان با وجود تحریم‌های فلج‌کننده کشورهای غربی همواره توانسته‌اند همه انتظارها را برآورده کنند.

مهدی علی‌مددی با بیان اینکه صنعت نفت از ابتدای انقلاب اسلامی پایگاه و پشتیبان اقتصادی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بوده و هست، گفت: در دوران جنگ تحمیلی و زمان وزارت وزیر شهید، محمدجواد تندگویان که در حقیقت کمتر از چهار ماه به طول انجامید، بیش از ۴۰ بار وی به مناطق عملیاتی صنعت نفت در جنوب کشور سفر و تصمیم‌های سازنده‌ای در همان زمان اتخاذ کرد.

وی ادامه داد: تصمیم‌هایی که شهید تندگویان در آن دوران گرفت در حقیقت پایه استمرار صادرات نفت خام ایران را فراهم کرد. این انگیزه و تفکر نشأت‌گرفته از رهنمودهای بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران امام خمینی (ره) است که به ما یاد داد روی پای خودمان بایستیم، از این رو هم‌اکنون ما از اکتشاف تا فروش نفت را بدون کمک مستشاران خارجی انجام می‌دهیم.

معاون وزیر نفت در امور توسعه مدیریت و سرمایه انسانی با تأکید بر اینکه در دو سال اخیر در حوزه منابع انسانی صنعت نفت تحولات عظیمی رخ داده است، گفت: در مدت یادشده بیش از ۳۵ هزار نفر از کارکنان مشمول بند (و) و (د) تبدیل وضعیت شدند و بنده آینده‌ای روشن به‌واسطه حضور این عزیزان برای صنعت نفت متصورم.

علی‌مددی با اشاره به اینکه کارکنان صنعت نفت ایران به‌دلیل حضور در شرایط سخت آب و هوایی و حفظ استمرار تولید و صادرات نفت و گاز به نوعی ایثار می‌کنند، اظهار کرد: این کارکنان با وجود تحریم‌های فلج‌کننده کشورهای غربی همواره توانسته‌اند انتظارهایی را که دولت‌ها از آنها داشته‌اند برآورده کنند.

* درهای صنعت نفت به روی جوانان کشور باز است

فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نفت با اشاره به پیشرفت‌های بسیار صنعت نفت در شرایط تحریم گفت: همه بخش‌های صنعت نفت آماده برنامه‌ریزی برای ترویج و آموزش دستاوردها و پیشرفت‌های این صنعت به جوانان کشور است.

مرتضی شاهمیرزایی با اشاره به احداث نخستین پتروشیمی کشور در سال ۱۳۴۲ در شیراز اظهار کرد: صنعت پتروشیمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت بسیار بالایی کرده است.

وی تأکید کرد: باید درهای همه صنایع و نه‌تنها صنعت نفت برای شناخت جوانان از دستاوردها و پیشرفت‌های کشور باز شود.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی ادامه داد: بیش از ۱۰۰ طرح پتروشیمی در کشور در حال اجراست که اینها همه از ظرفیت‌هایی است که می‌توان برای شناخت هرچه بیشتر پیشرفت‌های کشور به جوانان از آنها استفاده کرد.

شاهمیرزایی با بیان اینکه شاهد پیشرفت بالای صنایع نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی هستیم، تصریح کرد: می‌گویند ایران را تحریم کرده‌ایم و این تحریم‌ها فلج‌کننده است! اگر شما قدرت و نفوذ دارید و ابرقدرت هستید پس چگونه جمهوری اسلامی ایران چنین پیشرفت‌هایی در صنایع مختلف به‌ویژه صنعت پتروشیمی داشته است؟

وی با تأکید بر اینکه درهای صنعت نفت به سمت متخصصان و جوانان ایرانی باز است، گفت: پیش از انقلاب هرگز تصور نمی‌شد ایران حفاری دریایی یا طراحی و اجرای مجتمع‌های پتروشیمی را به‌دست متخصصان خود انجام دهد.

فرمانده مرکز مقاومت بسیج وزارت نفت در پایان اظهار کرد: تمامی بخش‌های صنعت نفت از جایگاه‌های سوخت تا مجتمع‌های پالایشگاهی و پتروشیمی و سکوهای نفتی و گازی در آب‌های خلیج فارس آماده برنامه‌ریزی برای ترویج و آموزش دستاوردها و پیشرفت‌های کل صنعت نفت به جوانان کشور است.

* عضویت شرکت‌های توانمند ایرانی در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت

رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت گفت: این پارک‌ در حال برنامه‌ریزی برای عضویت شرکت‌های توانمند در خود است که برخی کشورهای همسایه آرزوی داشتن آنها را دارند، از این رو به لحاظ علمی هم‌اکنون پارک اول منطقه هستیم.

محمداسماعیل کفایتی گفت: امروز شاهد تحول اساسی در کشور هستیم. برای مثال اتفاقی که در فاز ۱۱ میدان گازی مشترک پارس جنوبی افتاد برای نخستین بار بوده و جا دارد رسانه‌های کشور بیشتر اطلاع‌رسانی کنند.

وی اظهار کرد: پارک‌ فناوری و نوآوری صنعت نفت در حال برنامه‌ریزی برای عضویت شرکت‌های قوی در خود است که برخی کشورهای همسایه آرزوی داشتن آنها را دارند، از این رو به لحاظ علمی هم‌اکنون پارک اول منطقه هستیم.

رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت با بیان اینکه سهم فناوری و نوآوری در صنعت نفت کم است، افزود: رسالت پارک‌ فناوری و نوآوری صنعت نفت بومی‌سازی فناوری و تحول‌آفرینی در این صنعت بزرگ است.

کفایتی با اشاره به اینکه روایت‌گری در عرصه انرژی باید از پایه شروع شود، گفت: هم‌اکنون آمادگی کامل برای همکاری با راویان پیشرفت صنعت نفت وجود دارد، به‌طوری که در گام نخست بازدید دانشجویان از تجهیزات دانش‌بنیان صنعت نفت را شروع کرده‌ایم.

* پیشرفت‌های کم‌نظیر در صنعت نفت کشور زیر سایه تحریم

دبیر قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج در این آیین با بیان اینکه در وزارت نفت پیشرفت‌هایی داریم که در دنیا کم‌نظیر است، گفت: با پشتیبانی وزارت نفت از اردوهای راهیان نور با هدف بازدید از مظاهر پیشرفت وزارت نفت در خوزستان مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس، این اردوها ثمربخش خواهد شد.

سردار مجید سوری با بیان اینکه در دو سال گذشته بحث راویان پیشرفت را در همه اقشار به‌صورت جدی دنبال کرده‌ایم، اظهار کرد: اردوهای پیشرفت با اولویت بسیج دانشجویی و دانش‌آموزی برگزار می‌شود.

وی افزود: تاکنون حدود هزار و ۸۷ مظهر پیشرفت قابل ارائه در سازمان اطلاعات سپاه تهیه شده است، همچنین بخش اردوی پیشرفت در راهیان بسیج آغاز به‌کار کرده تا با استفاده از نخبگان در این حوزه که جامعه هدف هستند روایت صحیحی از مظاهر پیشرفت داشته باشیم و آن را به مخاطبان عرضه کنیم.

دبیر قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج ادامه داد: مظاهر پیشرفت از دل تحریم‌ها ایجاد شده و تدوین این مظاهر با وجود تحریم بوده است.

سوری با اشاره به اینکه هر زمان روایت صحیح و امیدآفرین نبود اثر آنچنانی نداشت، گفت: سعی می‌کنیم امسال هم بحث توانمندسازی راویان را پیگیری کنیم و در زمینه روایت تولید در صنعت نفت، پیشرفت داشته باشیم.

وی یکی از چالش‌های موجود در بازدید از مظاهر صنعت نفت را محدودیت نفر دانست و از مسئولان وزارت نفت خواست این چالش را حل کنند.

دبیر قرارگاه مرکزی راهیان نور سپاه و بسیج با بیان اینکه در وزارت نفت پیشرفت‌هایی داریم که در دنیا کم‌نظیر است، تصریح کرد: با پشتیبانی وزارت نفت از اردوهای راهیان نور با هدف بازدید از مظاهر پیشرفت وزارت نفت در خوزستان مانند پالایشگاه ستاره خلیج فارس، این اردوها ثمربخش خواهد شد.

سوری افزود: امسال اردوی راهیان پیشرفت در همه اقشار به‌صورت تخصصی در راهیان نور و راهیان پیشرفت برگزار می‌شود.

وی گفت: تفاهم‌نامه‌ای با صنعت نفت داریم تا کارکنان این سازمان نیز از پیشرفت در حوزه‌های دیگر آگاه شوند.

* لزوم روایت مطلوب از پیشرفت‌های صنعت برای نسل جوان

مسئول سازمان بسیج مهندسان صنعت و معدن کشور گفت: نسل جوان باید بداند در چه حوزه‌هایی و در چه شرایطی چه توفیق‌هایی به‌دست‌ آورده‌ایم که در گذشته تنها آرزوی آن را داشته‌ایم.

مجتبی اصغری  با بیان اینکه صنعت نفت یکی از شاخص‌ترین مجموعه‌هایی ‌است که رشد، پیشرفت، شکوفایی و بالندگی آن افتخارآفرین است، تصریح کرد: این بخش به‌تنهایی قسمت عمده‌ای از پیشرفت‌های موجود کشور در حوزه‌های مختلف را به‌عنوان صنعتی راهبر به‌ پیش می‌برد.

وی افزود: یکی از حلقه‌های مفقوده در کشور که بر اساس برنامه‌ریزی دشمن طراحی شده، کوچک‌شماری خود و بزرگ‌پنداری دشمن است.

مسئول سازمان بسیج مهندسان صنعت و معدن کشور ادامه داد: تمام اتفاقی که قرار است در جهان تبیین و مجموعه راهیان پیشرفت روی دهد این است که با کمک یکدیگر بتوانیم به نسل جوان کشور این پیام را برسانیم که ما در چه حوزه‌هایی و در چه شرایطی چه توفیق‌هایی به‌دست‌ آورده‌ایم که در گذشته تنها آرزوی آن را داشته‌ایم.

اصغری با تأکید بر اینکه این شرایط تحریمی اگر برای هر کشور دیگری نیز اتفاق بیفتد تمام شاخص‌های اقتصادی آن کشور را به‌ هم می‌ریزد، گفت: تمام بخش‌های وزارتخانه‌های صنعت و معدن کشور در این شرایط تحریمی طاقت‌فرسا در حال رشدند، از این رو در همه‌ حوزه‌ها گام نخست برای جهان تبیین و راهیان پیشرفت تشریح کامل وضع موجود و شرایط از لحاظ دسترسی به فناوری و تأمین مالی است.

وی با بیان اینکه جنگ اقتصادی را باید جدی بگیریم و این جنگ تمام ابعاد کشور را تحت تأثیر قرار می‌دهد، یادآور شد: مشکل نسل جوان نداشتن شناخت از صنایع نیست، بلکه نسل جوان نمی‌داند در چه شرایطی به این صنایع دست یافتیم.

* سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری در طرح‌های نیمه‌کاره صندوق‌ بازنشستگی نفت

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت گفت: هم‌اکنون بیش از ۱۰ میلیار دلار در طرح‌های نیمه‌کاره صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت به‌عنوان صندوقی غیردولتی سرمایه‌گذاری شده است.

عبدالحسین بیات گفت: موفقیت در کشور با روحیه بسیجی و جهادی به‌دست می‌آید.

وی افزود: مطالعه و تحقیق عالمانه و انجام پژوهش‌های علمی در عملکرد ۴۰ سال گذشته، نشان می‌دهد از دل تحریم‌ها به موفقیت‌های بزرگ‌ دست یافتیم و این موفقیت‌های جهادی در جای جای مختلف کشور به‌ویژه صنعت نفت خود را نشان می‌دهد.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت با بیان اینکه صنعت نفت پیشران حوزه اقتصاد خرد و کلان کشور است، اظهار کرد: صنعت پتروشیمی پیشران و تکمیل‌کننده زنجیره صنعت نفت و ایجادکننده ارزش افزوده است.

بیات گفت: بسیجیان کشور در این مقطع در تدوین، ترویج و نهادینه کردن کار و روحیه جهادی در صنعت نفت نقشی بسزا دارند.

وی افزود: امروز در صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت فراهم کردن شرایطی در شأن بازنشستگان و شاغلان این صنعت که سرمایه‌های ما هستند و توسعه و تأمین منابع صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت دو وظیفه اصلی این صندوق است‌.

رئیس هیئت‌رئیسه صندوق‌های بازنشستگی گفت: مجموعه صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت یک مجموعه غیردولتی است و افزون بر واحدهای تولیدی، توسعه‌ای و فرآیندی بیش از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در طرح‌های نیمه‌کاره خود دارد.

* امیدآفرینی برای جوانان و نوجوانان کشور با هر اندیشه و سلیقه‌ای

دبیر قرارگاه راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت با بیان اینکه باید با هجمه‌های تلخ و ناامیدکننده دشمن مقابله کنیم، گفت: ما با هر اندیشه و سلیقه‌ای موظف به امیدآفرینی برای جوانان و نوجوانان کشورمان هستیم.

سید محمدتقی قریشی در این مراسم با بیان اینکه پیشرفت یک ملت بدون روایت فتح قله‌هایش امکان ندارد، افزود: رمز حرکت ملت زنده نگه‌داشتن لحظات تاریخی و شکوهمندی است که پشت سر گذاشته است؛ لحظاتی مثل عملیات والفجر هشت. ادعا نیست اگر بگوییم مناسبات دنیا با ایران و ملت ایران به قبل و بعد از عملیات والفجر ۸  تقسیم می‌شود؛ یعنی بعد از انقلاب، تسخیر لانه جاسوسی و فتح خرمشهر هر چه جلوتر می‌آییم مطلعی باهیمنه‌تر و پرشکوه‌تر و حیاتی‌تر از والفجر هشت نمی‌توانیم پیدا کنیم.

وی ادامه داد: باید به داشته‌هایمان برگردیم؛ روایت والفجر هشت می‌تواند روایت جذاب و زیبا و الهام‌بخش برای جوان ایرانی بشود. کارگردان ما، هنرمند ما، فناور ما و از همه مهم‌تر استاد و معلم امروزی ما اگر می‌خواهد برای نسل جوانمان از اعتمادبه‌نفس حرف بزند و از خودباوری و اتکا به خدا بگوید، کافی است داستان والفجر هشت‌ها را روایت کند. خدای غواصان آن شب عجیب رودخانه خروشان اروند خدای امروز است.

دبیر قرارگاه راویان پیشرفت و خدمت صنعت نفت تصریح کرد: روایت پیشرفت ما روایت امید و سازندگی است و این حس امید نه کاذب است و نه تخدیری؛ روایت حرکت جمعی یک ملت است. روایت واقعیت زندگی و خوداتکایی یک ملت است. روایت خواستن و تلاش برای تحقق «ما می‌توانیم» است. روایت دانشمندان و نخبگان جوانی که مثل دانشمندان خیلی از کشورهای دیگر جهان در مسیر شدن و ساختن هستند و هیچ ابایی هم نداریم که بگوییم در خیلی از حوزه‌ها دنباله‌رو قله‌های علمی هستیم، ولی لذت و افتخار ساختن و روی پای خود ایستادن هم لازمه حیات انسانی ماست.

قریشی گفت: یکی از ظلم‌ها و جفاهای نظام رسانه‌ای غرب و دنباله‌روهای آنها در داخل کشور ما و سایر کشورهای غیرهمسویشان به استثمار بودن مفهوم و جایگاه دانشمند است؛ آنها تلقی و تصویری برای ما ساخته‌اند که تا اسم دانشمند می‌آید تصویرسازی ذهنی ما یاد آمریکا، انگلیس، آلمان و چند کشور دیگر می‌افتیم که غیر از موجود غربی دیگر کسی دانشمند نیست.

وی ادامه داد: در دهه پنجم انقلابمان با ده‌ها مسئله مرتبط با پیشرفت‌های جمهوری اسلامی مواجه هستیم، پرسش‌های مهمی همچون در باب اینکه آیا اصلاً پیشرفت و حرکت رو به جلویی در حوزه‌های مختلف علم و فناوری داشته‌ایم؟ و صدها سؤال، ابهام و انکار دیگر را باید در مقابل کوه رفیع پیشرفت‌های کشور گذاشت که دقیقاً ماجرای همان استعاره معروف کوه یخ است که می‌گویند کوه یخ نشانه یک حجم عظیم‌تر در داخل آب است با این تفاوت که قاعده در ایران ما برعکس است و حجم بیشتر این کوه یخ بیرون از آب است.

question