باید سهم نوآوری و فناوری در صنعت نفت افزایش یابد:

باید سهم نوآوری و فناوری در صنعت نفت افزایش یابد:

رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت در ابتدا به ابراز همدردی با مردم مظلوم غزه و تقبیح و محکوم نمودن حملات و اقدامات وحشیانه صهیونیستها نمود. 

و در ادامه با اشاره به اینکه نقش تحقیق و توسعه (R&D) در ارزش افزوده زیاد است، گفت: در مقایسه با کشاورزی (با نرم جهانی حداکثر ۴ تا ۵ درصد برگشت سرمایه) و صنعت (۷ تا ۱۲ درصد) و فناوری های پیشرفته نظیر بیو، نانو و … (با حداکثر ۲۰ تا ۳۰ درصد برگشت سرمایه) و برخی زمینه های پزشکی و دارویی و درمانی (با حداکثر ۱۰۰ درصد برگشت سرمایه) و برخی حوزه های دفاعی و نظامی (با حداکثر ۲۰۰ درصد برگشت سرمایه) اگر در بخش تحقیق و توسعه صنعت، سرمایه‌گذاری شود در برخی گزارش های شرکتها در کشورهای پیشرفته دنیا شاهد ۳ هزار درصد برگشت سرمایه بوده ایم. 

محمداسماعیل کفایتی روز (سه‌شنبه، ۲۵ مهرماه) در دومین کنفرانس ملی فناوری‌های نوین در انرژی و مواد با اشاره به اینکه باید از روش‌های سنتی و قدیمی عبور کنیم، گفت: مهم‌تر از مدیریت فناوری مدیریت نوآوری است و وجود پارک فناوری و نوآوری بر این رسالت مهم می باشد. 

وی با بیان اینکه هم‌اکنون در کشور به ازای هر بشکه نفت خام ۳۲۰ دلار ارزش افزوده ایجاد می‌شود، در حالی که در کشورهای پیشرفته این رقم بیش از ۳ هزار دلار است، با طرح پرسش مهم افزود: آیا جز فناوری و نوآوری راهی برای حل این چالش وجود دارد؟ 

رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت اظهار کرد: با وجود پیشتاز بودن وزارت نفت در حوزه دانش‌بنیان، اما این حوزه روی زمین مانده و کارهای انجام‌شده در این حوزه کافی نیست. 

وی همچنین اشاره نمود که می‌توان بخشی از افزایش تولید نفت را با راه‌حل فناوری و نوآوری امکان‌پذیر نمود. 

کفایتی با بیان اینکه نهادهای مسوول و قانونگذار، سهم فناوری و نوآوری را در تولید تکلیف کنند، گفت: در کجای دنیا تولید به‌معنای خام‌فروشی است. امروز تولید در کشور ریسک بالایی دارد، زیرا قوانین علیه تولید است. 

وی ادامه داد: باید از خام‌فروشی عبور کنیم و شرایط تولید را متفاوت از تجارت بدانیم و به زنجیره ارزش به‌معنای واقعی فکر کنیم. 

رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت تصریح کرد: بهینه‌سازی از طریق فناوری و دانش مدیریت از اهداف اصلی این مجموعه است. 

کفایتی با اشاره به اینکه در کشور شرکت‌هایی وجود دارد که به‌معنای واقعی لاینسس تولید می‌کنند و می‌توانند صادر کنند و به فروش برسانند، گفت: به جای استفاده از لاینسس خارجی، می‌توانیم از دانش نیروی داخلی استفاده کنیم. 

وی افزود: امروز در دانشگاه‌ها کارآفرینی مهم‌ترین مسئله موجود است و با وجود تعداد زیاد فارغ‌التحصیلان باید به بحث کارآفرینی دانش‌بنیان صنعتی و فناوری به‌صورت جدی پرداخته شود. 

رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت اظهار کرد: آمادگی لازم برای همکاری با دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب را که قطب انرژی دانشگاه آزاد اسلامی است، داریم. 

دومین کنفرانس ملی فناوری‌های نو در مواد و انرژی باحضور هوشنگ فلاحتیان، معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت، رضا کاظم‌نژاد، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش و جواد محمدی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی شرکت ملی نفت (باشگاه کوشک) برگزار شد.

question