تحول در صنعت نفت با تمرکز بر نوآوری و توسعه صادرات

تحول در صنعت نفت با تمرکز بر نوآوری و توسعه صادرات

رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت با تأکید بر ضرورت افزایش سهم نوآوری در صنعت نفت از برنامه‌ریزی برای عبور از الگوهای قدیمی، حمایت از استارت‌آپ‌ها و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین برای توسعه تولید و گسترش صادارت خبر داد.

به گزارش شانا، محمد اسماعیل کفایتی، ۱۱ آذر 1403 در نشست سالیانه شرکت‌های خانواده پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت که با حضور مدیران پارک و نمایندگان ۱۱۸ شرکت برتر در مرکز همایش‌های شرکت ملی نفت ایران برگزار شد با تأکید بر اولویت حمایت از شرکت‌های تولیدی گفت: با وجود چالش‌های متعدد در حوزه تولید، برخی از صنایع به مرحله اشباع‌کاری رسیده‌اند که ما را ملزم به ورود به بازارهای صادراتی می‌کند.

وی سرمایه‌گذاری در طرح‌های تحقیق و توسعه R&D  را یکی از مؤثرترین عوامل ایجاد ارزش افزوده در دنیا دانست و بر ضرورت فاصله‌گرفتن از الگوهای قدیمی هلدینگی و حرکت به سوی استارت‌آپ‌ها تأکید کرد.

رئیس پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت با تأکید بر اینکه باید سهم فناوری و نوآوری را در صنعت نفت افزایش دهیم، اظهار کرد: با سرمایه‌گذاری کمتر از یک میلیارد دلار و استفاده از فناوری‌های نوین، می‌توانیم تولید روزانه نفت را بیش از یک میلیون بشکه افزایش دهیم.

کفایتی درباره طرح احیای چاه‌های کم‌بازده توضیح داد: این طرح که به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه دانش‌بنیان کشور شناخته می‌شود، با مصوبه ۵۰۰ میلیون دلاری شورای اقتصاد و فراخوانی از بهمن‌ ۱۴۰۰ آغاز شد. نخستین قرارداد آن در بهمن ۱۴۰۱ امضا و تاکنون با ۱۸ شرکت قرارداد همکاری بسته شده است. این شرکت‌ها روی ۳۷ حلقه چاه فعالیت می‌کنند و برای نخستین بار در تاریخ شرکت ملی نفت ایران، از مدل سرمایه‌گذاری خطرپذیر استفاده می‌شود، به‌طوری‌که دستمزد شرکت‌ها از محل افزایش تولید پرداخت می‌شود.

question